Спасовдански сусрети

Етно манифестација

Пошаљите нам коментар

Културно-уметничка манифестација под називом “Спасовдански сусрети” одржава се у Крепољину од 2000. године. Овде се окупљају културно-уметничка друштва из више од десет градова широм Србије, а последњих година, фолклорне групе стижу и из иностранства (Румунија, Хрватска и Република Српска). Сваке године се додаје још по нешто, што овај догађај чини бољим, квалитетнијим и потпунијим, па је ова манифестација практично међународног карактера.
Током протеклих година, на “Спасовданским сусретима” гостовало је укупно 66 културно-уметничких друштава, са око 3.300 учесника. Фолклорни ансамбли, солисти и инструменталисти који негују изворно народно стваралаштво, на летњој позорници у Крепољину наново сваке године дочарају лепоту српског фолклора и традиције, а ту су и хармоникаши, фрулаши, гајдаши, саксофонисти…
У оквиру “Спасовданских сусрета”, такође, организују се и презентације здраве хране и специјалитета Хомоља справљених по рецептурама старим неколико векова, које приређују Актив жена МЗ “Горњак” и Еколошко друштво “Студенац” Крепољин.

Време одржавања:
Мај

Место одржавања:
Крепољин, Жагубица

Share