Spasovdanski susreti

Etno manifestacija

Pošaljite nam komentar

Kulturno-umetnička manifestacija pod nazivom “Spasovdanski susreti” održava se u Krepoljinu od 2000. godine. Ovde se okupljaju kulturno-umetnička društva iz više od deset gradova širom Srbije, a poslednjih godina, folklorne grupe stižu i iz inostranstva (Rumunija, Hrvatska i Republika Srpska). Svake godine se dodaje još po nešto, što ovaj događaj čini boljim, kvalitetnijim i potpunijim, pa je ova manifestacija praktično međunarodnog karaktera.
Tokom proteklih godina, na “Spasovdanskim susretima” gostovalo je ukupno 66 kulturno-umetničkih društava, sa oko 3.300 učesnika. Folklorni ansambli, solisti i instrumentalisti koji neguju izvorno narodno stvaralaštvo, na letnjoj pozornici u Krepoljinu nanovo svake godine dočaraju lepotu srpskog folklora i tradicije, a tu su i harmonikaši, frulaši, gajdaši, saksofonisti…
U okviru “Spasovdanskih susreta”, takođe, organizuju se i prezentacije zdrave hrane i specijaliteta Homolja spravljenih po recepturama starim nekoliko vekova, koje priređuju Aktiv žena MZ “Gornjak” i Ekološko društvo “Studenac” Krepoljin.

Vreme održavanja:
Maj

Mesto održavanja:
Krepoljin, Žagubica

Share