Prvomajski uranak na Bukulji

Etno manifestacija

Pošaljite nam komentar

Tradicionalni prvomajski uranak održava se svake godine na Bukulji. Omladinski savet, Turistička organizacija i opštinska Komisija za manifestacije svake godine organizuje etno-program.

Turistička osmatračnica se nalazi na nadmorskoj visini od 660 metara, visoka je 19 metara i izgrađena od armiranog betona sa 4 terase i dva odmorišta, a na njoj je postavljen i turistički dvogled za panoramsko posmatranje.

Ova osmatračnica je jednistvena u Srbiji i sa nje se pruža veličanstven pogled na ceo Aranđelovac, ali i na okolna mesta Topolu, Mladenovac, Smederevsku Palanku. Bukulja je naročito popularna kao destinacija za prvomajski uranak, kad se na njenom vrhu organizuju različite kulturno-zabavne manifestacije na kojima učestvuju muzički sastavi i folklorni ansambli.

Predstaviće se osam mesnih zajednica koje su na Susretima sela imale najbolje pevače, zdravičare, folklorne ansamble, duete, instrumentaliste i grupe pevača izvornog melosa, kao i kulturno-umetnička drustva “Abrašević”, “Šamot”, “Elektroprcelan”, “Sretenje” i folklorni ansambl iz Venčana.

Vreme održavanja
Maj

Mesto održavanja
Bukulja

Share