Првомајски уранак на Букуљи

Етно манифестација

Пошаљите нам коментар

Традиционални првомајски уранак одржава се сваке године на Букуљи. Омладински савет, Туристичка организација и општинска Комисија за манифестације сваке године организује етно-програм.

Туристичка осматрачница се налази на надморској висини од 660 метара, висока је 19 метара и изграђена од армираног бетона са 4 терасе и два одморишта, а на њој је постављен и туристички двоглед за панорамско посматрање.

Ова осматрачница је једниствена у Србији и са ње се пружа величанствен поглед на цео Аранђеловац, али и на околна места Тополу, Младеновац, Смедеревску Паланку. Букуља је нарочито популарна као дестинација за првомајски уранак, кад се на њеном врху организују различите културно-забавне манифестације на којима учествују музички састави и фолклорни ансамбли.

Представиће се осам месних заједница које су на Сусретима села имале најбоље певаче, здравичаре, фолклорне ансамбле, дуете, инструменталисте и групе певача изворног мелоса, као и културно-уметничка друства “Абрашевић”, “Шамот”, “Електропрцелан”, “Сретење” и фолклорни ансамбл из Венчана.

Време одржавања
Мај

Место одржавања
Букуља

Share