Беков

Етно ресторан

Пошаљите нам коментар

Jеди и пиj колико можеш, плати – ако хоћеш…

ПИРОТ – Кафана „Беков“ у селу Смиловци краj Димитровграда не престаjе да изненађуjе путнике намернике.
То jе кафана без ценовника, без фрижидера и савремених „скаламериjа“, кафана у коjоj се плаћа искључиво по сопственоj процени. Платио рачун или не, газда кафане Петар Беков, ће сваког госта испратити речима „Хвала дођите нам опет“(!?).
На идеjу да отвори оригинални етно ресторан без ценовника, власник Петар Беков, иначе по занимању варилац, досетио се када jе после 32 године тешког рада остао без посла у jедноj од врањских фабрика.
Беков и додаjе: – Волим људе и добро друштво. Тако сам и дошао на идеjу да све буде без ценовника, па колико ко плати. Нити ћу jа бити богатиjи нити они сиромашниjи.

За последње две године кроз његову кафану прошло jе много путника из целе земље, а било jе гостиjу и из Аустриjе, Холандиjе, Немачке, Мексика…. Сви са неверицом прихватаjу да ценовника нема и често плате и много више него што су поjели и попили. Уз старине, преслице, троношце, грнчариjу и народне ношње ентериjер кафане красе и слике Jосипа Броза, тробоjка са петокраком, штафета за Маршала….

Беков каже да у његовоj кући нема места за политичке говоре и разговоре, али jе остао jугоносталгичар. Жали за прохуjалим временима велике Jугославиjе, када jе могао да иде где jе хтео, а сада не може ни до Димитровграда. Сада наставља са уређењем куће и на спрату припрема музеj. Каже да ниjе наишао на разумевање локалних власти, али се нада помоћи, како би оживели опустели краj око Смиловца.

Кафана без ценовника jе за сада препуна гостиjу…

Адреса:
Село Смиловци, 18320 Димитровград

Share

Крактко упутствоКликом на црвени маркер и одабиром опције путокази, можете одабрати полазну тачку од које желите да вам се исцрта рута пута до наведене локације. Можете детаљно погледати сваки део руте, па чак и додати пролазне локације повлачењем линије руте на жељено место