Дани сеоског туризма

Етно манифестација

Пошаљите нам коментар

Манифестациjа “Дани сеоског туризма” ће бити одржана у Јуну у селу Скакавци, надомак Косjерића. Циљ манифестациjе jе приближавање села потенциjалним туристима гостима, као и неговање старих заната и обичаjа. Организатори фестивала су МЗ Доња Ражана и Туристичка организациjа општине Косjерић.

Сеоским туризмом се људи у селима око Косjерића баве већ три децениjе. Некада jе била чувена Сеча Река, данас наjвећи броj домаћинстава бави се туризмом у подножjу Дивчибара, у ражанским селима: Скакавцима, Мионици, Росићима, Стоjићима.
У два празнична дана, сеоски домаћини из општине Косjерић, као и домаћини из разних краjева Србиjе представиће своjу понуду у аутентичном амбиjенту Скакавачке котлине.
Значаj одржавања манифестациjе ниjе само у представљању туристичке понуде, већ и у подстицању, неговању и промоциjи изворног народног стваралаштва.
,,Дани сеоског туризма“ су истовремено и прилика за успостављање партнерских, приjатељских, културних, привредних и туристичких веза међу селима, градовима и привредним субjектима.

Место одржавања:
Скакавци, Косjерић

Време Одржавања:
Jун
Сајт

Share