Dani seoskog turizma

Etno manifestacija

Pošaljite nam komentar

Manifestacija “Dani seoskog turizma” će biti održana u Junu u selu Skakavci, nadomak Kosjerića. Cilj manifestacije je približavanje sela potencijalnim turistima gostima, kao i negovanje starih zanata i običaja. Organizatori festivala su MZ Donja Ražana i Turistička organizacija opštine Kosjerić.

Seoskim turizmom se ljudi u selima oko Kosjerića bave već tri decenije. Nekada je bila čuvena Seča Reka, danas najveći broj domaćinstava bavi se turizmom u podnožju Divčibara, u ražanskim selima: Skakavcima, Mionici, Rosićima, Stojićima.
U dva praznična dana, seoski domaćini iz opštine Kosjerić, kao i domaćini iz raznih krajeva Srbije predstaviće svoju ponudu u autentičnom ambijentu Skakavačke kotline.
Značaj održavanja manifestacije nije samo u predstavljanju turističke ponude, već i u podsticanju, negovanju i promociji izvornog narodnog stvaralaštva.
,,Dani seoskog turizma“ su istovremeno i prilika za uspostavljanje partnerskih, prijateljskih, kulturnih, privrednih i turističkih veza među selima, gradovima i privrednim subjektima.

Mesto održavanja:
Skakavci, Kosjerić

Vreme Održavanja:
Jun
Sajt

Share