Banatske vredne ruke

Etno manifestacija

Pošaljite nam komentar

JP „TURISTIČKI CENTAR GRADA ZRENjANINA“ u okviru svojih aktivnosti na unapređenju kvaliteta i obogaćivanju sadržaja turističke ponude grada Zrenjanin, kao i u cilju očuvanja, negovanja, podsticanja, popularizacije i promovisanja tradicionalnog narodnog stvaralaštva, organizuje manifestaciju izvornih vrednosti „Banatske vredne ruke“ revijalnog i takmičarskog karaktera, i odvija se u više disciplina.

„Banatske vredne ruke“ kao značajan etno program i u svrhu prezentovanja kulturne baštine ovog podneblja velikom broju posetilaca, organizuju se u toku najpoznatije i najposećenije manifestacije u opštini Zrenjanin, i jednoj od desetak značajnijih manifestacije u Srbiji, „Dani piva“, na atraktivnim zrenjaninskim lokalitetima.

Učesnici manifestacije „Banatske vredne ruke“ su udruženja, klubovi, aktivi mesnih zajednica, organizacije, društva i drugi, koji žele i smatraju da znaju i mogu da se predstave u raznim vidovima narodnog stvaralaštva, i u skladu sa pravilnikom manifestacije koji je osmislio organizator.

Prvih deset manifestacija imale su takmičarski karakter u više takmičarskih disciplina, a najbolji učesnici predstavljali su Zrenjanin na drugim sličnim manifestacijama u Srbiji. Na osnovu Banatskih vrednih ruku osnovani su mnogi aktivi žena, društava, i sl. po gradskim i seoskim mesnim zajednicama Zrenjaninske opštine i okruga, mnoge manifestacije istih tih aktiva, kao i nekih novih organizatora.

Mesto održavanja:
Zrenjanin

Vreme održavanja.
Avgust

Share