Банатске вредне руке

Етно манифестација

Пошаљите нам коментар

ЈП „ТУРИСТИЧКИ ЦЕНТАР ГРАДА ЗРЕЊАНИНА“ у оквиру својих активности на унапређењу квалитета и обогаћивању садржаја туристичке понуде града Зрењанин, као и у циљу очувања, неговања, подстицања, популаризације и промовисања традиционалног народног стваралаштва, организује манифестацију изворних вредности „Банатске вредне руке“ ревијалног и такмичарског карактера, и одвија се у више дисциплина.

„Банатске вредне руке“ као значајан етно програм и у сврху презентовања културне баштине овог поднебља великом броју посетилаца, организују се у току најпознатије и најпосећеније манифестације у општини Зрењанин, и једној од десетак значајнијих манифестације у Србији, „Дани пива“, на атрактивним зрењанинским локалитетима.

Учесници манифестације „Банатске вредне руке“ су удружења, клубови, активи месних заједница, организације, друштва и други, који желе и сматрају да знају и могу да се представе у разним видовима народног стваралаштва, и у складу са правилником манифестације који је осмислио организатор.

Првих десет манифестација имале су такмичарски карактер у више такмичарских дисциплина, а најбољи учесници представљали су Зрењанин на другим сличним манифестацијама у Србији. На основу Банатских вредних руку основани су многи активи жена, друштава, и сл. по градским и сеоским месним заједницама Зрењанинске општине и округа, многе манифестације истих тих актива, као и неких нових организатора.

Место одржавања:
Зрењанин

Време одржавања.
Август

Share