О нама

Удружење “Етно Србија” првобитно је покренуто као идеја младих људи који су желели да на један нови, модеран начин, приближе традицију и културу некадашње Србије новим генерацијама. Увидевши могућности и интересовање људи за овај пројекат почетком 2012, донешена је одлука и идеја прераста у удружење које ће кроз конкретне пројекте у будућности остварити првобитне идеје промоције и презентације једне нове гране “Етно” туризма. Неки од циљева удружења су:

– Обједињавање јединствене туристичке понуде етно туризма Србије,
– Идентификовање специфичности етно туризма Србије и обједињавајући је у једну целину, формирати бренд “Етно Србије” препознатљив у земљи и иностранству.
– Развојем етно туризма, заинтересовати младе људе и људе са идејом да се врате на село и искористе све потенцијале које сеоска средина пружа у области туризма.
– Посебан осврт на неразвијене делове земље које имају перспективе за развој сеоског туризма, и едукација угоститеља повезивањем преко удружења, како би што лакше креирали туристичку понуду и позиционирали се на тржишту са свим специфичностима поднебља.
– Повезивање угоститеља и утврђивање заједничких циљева и проблема и решавање истих посредством удружења.
– Изналажење начина за што бољу промоцију етно туризма како туристима у земљи тако и у иностранству
– Слање у свет једне позитивне и крајње јединствене слике о Србији, и отварање врата за заинтересоване инвеститоре да своја средства пласирају у једну нову и перспективну грану туризма.
– Кроз развој етно туризма, презентовање здравог живота и здраве хране коју Србија има да понуди домаћим и страним туристима. Очуване традиције је кључ очувања идентитета једног народа и једног простора, а подсећање на историју јача његове корене.

Уколико имате неко место, догађаj или знаменитост, за коjе сматрате да jе потребно да се нађе на нашоj мапи, пишите нам о њему, а наш тим ће вас контактирати у наjкраћем року како би смо уз вашу помоћ уврстили таj предлог у понуду “Етно србиjе”.

За сва питања, сугестиjе или предлоге, можете нас контактирати путем форме коjу можете попунити испод или нам пошаљите поруку на  е-адресу .

Share

Унесите тачан резултат:
6 + 1 =